14 Nisan 2010

Case 39 (2009)

Türkçe Adı: 39. Dosya
Tür: Gerilim / Korku
Yönetmen: Christian Alvart
Süre: 109 dakika
Oyuncular: Renée Zellweger, Jodelle Ferland, Ian McShane, Kerry O'Malley, Callum Keith Rennie, Bradley Cooper, Adrian Lester, Georgia Craig, Cynthia Stevenson, Tiffany Lyndall-Knight, Cindy Sungu, Philip Cabrita, J. Winston Carroll, Mary Black, Domenico D'Ambrosio
Sosyal Hizmetlerde çalışan Emily Jenkins (Renée Zellweger), okulda tedirgin davranışlar sergileyen ve uykusuzluk problemi yaşayan Lillith Sullivan’ın (Jodelle Ferland) ailesini ziyaret eder. Ailenin soğuk ve gergin tavırları dikkat çekince, Emily problem üzerine fazlaca düşmeye başlar. Özel görüşmeleri sırasında Lillith, ailesinin kendisini cehenneme göndermek istediğiyle ilgili bir şeylerden bahsetmiştir.

Gece ansızın gelen yardım telefonuyla yola çıkan Emily, ailesi tarafından fırında yakılmak istenen Lillith’i, dedektif Mike Barron’un (Ian McShane) yardımıyla son anda kurtarır. Ailesi akıl hastanesine gönderilirken, Lillith çocuk yurdunda koruma altına alınır. Fakat Lillith, Emily’le yaşamak isteyecek ve ısrarları sayesinde bu istediğine kavuşacaktır. Çünkü yetkili kurum, uygun bir aile bulununcaya kadar çocuğa Emily’nin bakmasına izin verir. Başlarda her şey normal görünse de, yakın çevrede gelişen olağan dışı ölüm haberleri, dikkatleri Lillith’nin üzerine çekmeye başlayacaktır.

Romantik komedilerle özdeşleşmiş Renée Zellweger, farklı bir yapıyla kamera karşına geçmiş. Çocuk oyuncu Jodelle Ferland, karakterini başarıyla canlandırıyor. Gerilim arayanlar için mükemmel bir alternatif olabilir.

Emre Türker

Picture: impawards

1 yorum: