05 Aralık 2009

Vukuat Var (1972)

Tür: Dram / Romantik
Yönetmen: Nejat Saydam
Süre: 86 dakika
Oyuncular: Türkan Şoray, Kartal Tibet, Handan Adalı, Mehmet Büyükgüngör, Aytaç Arman, Suphi Tekniker, Erdoğan Seren, Ali Seyhan, Ekrem Dümer, Aynur Aydan, Sedat Demir, Özen Tutuvu, Zuhal Üstüntaş
Annesi, üvey babası ve üvey abisiyle birlikte yaşayan Güllü (Türkan Şoray), fabrika işçisidir. Kazandığı tüm parayı elinden alan babası ve abisi, ona köle gibi davranmaktadır.

Güllü, Kemal’e (Aytaç Arman) aşıktır. Fakat babası ve kötü yürekli fırsatçı abisi Hamza (Erdoğan Seren), onu zengin işadamı Muzaffer beyin (Kartal Tibet) yeğeni Ramazan’a (Suphi Tekniker) vermek ister. Güllü razı değildir. Fakat abisi tarafından Kemal’in bıçakla yaralanması ve babasının annesine uyguladığı şiddet, onu evlenmeye mecbur bırakır.

Muzaffer bey, gelin adayı Güllü’ye sıcak davranır. Onun kişilikli ve namuslu bir kadın olduğunu, yeğeniyle zorla evlendirilmek istendiğini öğrenince, Güllü’ye olan sıcaklığı, kalben ilgiye dönüşmeye başlayacaktır.

Acı çekmesine rağmen gururlu kadın figürünü iyi canlandıran Türkan Şoray, her zamanki gibi çok doğal. Film, fazlaca abartılı sahneler içerse de, o dönemde saygı gören yapımlar arasında yer almıştır.

Emre Türker

Picture: sinematurk

2 yorum:

  1. bu sabah TRT1 de verdileri,Hanımın Çiftliği'nin ilk versiyonlarından.sevgiler....

    YanıtlaSil
  2. Eski Türk filimleri çok hoşuma gidiyor benim.Çok abartı oluncada çok gülüyorum.
    Sevgiler...

    YanıtlaSil