22 Eylül 2014

Her Yönüyle Çocuk Yetiştirme Sanatı

Orijinal Adı: Toddler Taming
Sayfa Sayısı: 541
Yazar: Dr. Christopher Green
Çeviren: Selin Gül Seçer
Kitap Boyutu: 13,5 x 21
Yayınevi: NEDEN? KİTAP

Kitap 1-4 yaş arası çocuk yetiştirmekle ilgili ipuçları taşıyor. Yemekten cezaya, tuvalet eğitiminden alışkanlıklara kadar pek çok konuda okuması rahat bilgiler sunmuş. Konu anlatımları, verilen örnekler, resimli anlatımlardaki hoş karikatürize karakterler ve ipuçları, rahatlıkla okunabilir düzeyde. Ayrıya bazı yerlerde genel sorular ile cevaplara yanıt arayarak, okumayı kolaylaştırmış.

Arka kapaktaki yazarın tanıtımı ise şöyle: Dr. Christopher Green, Avustralya’nın en iyi tanınan aile yazarıdır. Yirmi beş yıldan uzun bir süredir bebekler, yeni yürümeye başlayan ve genç çocuklar konusunda tavsiyeleriyle ebeveynlere yardımda bulunmuştur.

Çok fazla tanınmış bir kitap olmamasına rağmen, beğendiğimi söyleyebilirim. Fakat kitabın ne zaman basıldığı ile ilgili bir ayrıntı atlanmış.

Emre Türker

Green, C. (2013). Çev. Seçer, S.G. “Her Yönüyle Çocuk Yetiştirme Sanatı”. İstanbul: Neden? Kitap. (2013-satın alma tarihi).

1 yorum:

  1. Kitapta daha yaşlı daha akıllı diye bir başlık var. Büyüklerin tecrübeleri ve verdiği bilgilerin öneminden bahsediyor. Saygı duydum.

    YanıtlaSil