23 Eylül 2010

Prince of Persia: The Sands of Time (2010)

Pers Prensi: Zamanın Kumları
Tür: Macera / Aksiyon / Fantastik / Romantik
Yönetmen: Mike Newell
Süre: 116 dakika
Oyuncular: Jake Gyllenhaal, Gemma Arterton, Ben Kingsley, Alfred Molina, Steve Toussaint, Toby Kebbell, Richard Coyle, Ronald Pickup, Reece Ritchie, Gísli Örn Garðarsson
Pers Krallığı, Çin’den Akdeniz’e kadar uzanan büyük bir imparatorluktu. Savaşta onların karşısında kimse duramazdı. Öksüz çocuk Dastan (Jake Gyllenhaal), Pers askerlerinin önüne çıkan ve süvari atlarını ürküten kardeşini korumak adına büyük bir cesaret örneği gösterince, Kral Sharaman (Ronald Pickup) tarafından evlat edinilir. Kralın iki erkek çocuğuyla büyüyen Dastan’ın, hiçbir zaman tahtta gözü olmayacaktır.

Aradan 15 yıl kadar sonra, Kutsal Alamut Şehri’nin silahlanmaya başladığı haberi üzerine, kralın kardeşi Nizam (Ben Kingsley) Alamut’a saldırmayı önerir. Fakat Dastan, şehrin talan edilmesi ve insanların ölmesini razı değildir. Kendisine müsaade edilmemesine rağmen şehri ilk kuşatan o olacak ve büyük katliamı önleyecektir. Üstelik söylentilerin aksine şehirde silah üretecek tel bir demirci bile bulunamayacaktır. Alamut Prensesi Tamina’yı (Gemma Arterton) tutsak ederek saraya dönen Prens Tus (Richard Coyle), ele geçirilen ganimetlerden olduğu belirtilen bir kaftanı kardeşi Dastan’a teslim ederek, babası Kral Sharaman’a armağan etmesini ister. Takdim edilen kaftan, göz alıcı olması yanında zehirli çıkacak ve kralın ölümüne sebep olacaktır. Hain ilan edilen Dastan, Alamut Prensesi Tamina’yı da yanına alarak, kendisine kurulan komployu çözmek için saraydan kaçmayı başaracak ve suçsuz olduğunu kanıtlamak uğruna elinden geleni yapacaktır.

Oldukça sürükleyici film, görsel şölen şeklinde ilerliyor. Ailece izlenebilecek heyecanlı bir hikâye.

Emre Türker

Picture: impawards

1 yorum:

  1. Aşırı beğendiğim bir film. Şiddetle tavsiye ediyorum.

    YanıtlaSil