30 Eylül 2010

Robin Hood (2010)

Tür: Macera / Aksiyon / Dram
Yönetmen: Ridley Scott
Süre: 140 dakika (Kesintisiz 156 dakika)
Oyuncular: Russell Crowe, Cate Blanchett, Max von Sydow, William Hurt, Mark Strong, Oscar Isaac, Danny Huston, Eileen Atkins, Mark Addy, Matthew Macfadyen, Kevin Durand, Scott Grimes, Alan Doyle, Douglas Hodge, Léa Seydoux
12. yüzyıl sonlarında İngiltere, kanunlarla insanlara baskı yapılan bir dönemdeydi. Yıl 1199’da, Aslan Yürekli lakabıyla tanınan ve yıllardır seferlerde askerleriyle birlikte savaşta yer alan Kral Richard (Danny Huston), son kuşatmasına çıktığı Fransa’daki Chalus Kalesi’ne yapılan akın sırasında vurularak hayatını kaybeder. Nottingham'dan Sir Walter Loxley (Max von Sydow), kralın tacını geri götürmekle görevlendirilmiştir. O sırada İngiltere Krallığında saygın bir yeri olan ve kralın kardeşi John’a yakınlığıyla tanınan Godfrey (Mark Strong), Fransa Kralı Philip’le birlikte Kral Richard’a suikast planı hazırlığındadır. Richard öldüğü takdirde İngiltere Kral’ı John olacak ve hain Godfrey, yeni krala karşı halkı kışkırtabilecektir.

Savaşta yıllarca İngiltere’ye hizmet etmiş Okçu Robin Longstride (Russell Crowe), Haçlı Seferleri’nde Müslümanlara yapılan zulüm (Acre katliamı) başta olmak üzere, askerlere ve halka yapılan haksızlıklar nedeniyle kraliyete karşı isyan eder. Kader arkadaşları Allan A'Dayle (Alan Doyle), Will Scarlet (Scott Grimes) ve Küçük John’la (Kevin Durand) birlikte Fransa’daki son seferde ordudan kaçar. Kral Richard’ın ölümünden habersiz şekilde, ormanda kralın dönüş yolunu bekleyen hainlerin pusu kurmasına tesadüfen tanıklık eden Robin ve arkadaşları, Sir Walter Loxley’in ölmeden önceki son arzusunu dinleyecek ve yerine getirmek üzere İngiltere’ye, Nottingham'daki yeni hayatlarına doğru kraliyetin gemisiyle yola çıkacak. Artık Robin için hayat, yeniden başlayacaktır.

Robin Hood’un başlangıcı sayılabilecek bu filmde, bir efsanenin doğuşuna tanıklık ediliyor. Okçu Robin Longstride, Nottingham'a giderek bilmediği geçmişiyle ilgili bilgi sahibi olurken, Sherwood Ormanı’nda kraliyete karşı ayaklanmış bir grup yetimin de efsanevi lideri haline geliyor. Mükemmel asker Robin Longstride'nin, zenginden alıp fakire veren ve krallık tarafından kanun kaçağı ilan edilen Robin Hood’a dönüşmesini izleyenler, büyük keyif alacaktır.

Emre Türker

Picture: impawards

1 yorum:

  1. bayılırım bu adama ve kadına ama özellikle adama
    içip içip kavga çıkaran bir kıro ol ve bu kadar yetenekli ol üstüne bir de : )
    hala seyredemedim ayrı : (

    YanıtlaSil