01 Eylül 2010

The Karate Kid (2010)

Tür: Aksiyon / Aile / Spor
Yönetmen: Harald Zwart
Süre: 140 dakika
Oyuncular: Jaden Smith, Jackie Chan, Taraji P. Henson, Wenwen Han, Rongguang Yu, Zhensu Wu, Zhiheng Wang, Zhenwei Wang, Jared Minns, Shijia Lü, Yi Zhao, Bo Zhang, Luke Carberry, Cameron Hillman, Ghye Samuel Brown
Babasının ölümü ardından Dre Parker (Jaden Smith), annesi Sherry Parker’ın (Taraji P. Henson) işi gereği Amerika’dan Çin’e taşınır. Taşındıkları ilk gün, aynı okuldan Meiying (Wenwen Han) ile tanışır ve iyi anlaşırlar. Fakat Meiying’in akrabası Cheng (Zhenwei Wang), bu arkadaşlığa engel olmak için Dre’i sürekli tehdit eder. Tamirci Bay Han (Jackie Chan), Amerikalı Dre’i yakından izleyecek, kendisini koruması ve kung fu öğrenmesi için çocuğa yardım edecektir.

1984’de gösterime giren Karateci Çocuk’un finali, Türkiye’de tüm çocukların uzun zaman unutamayıp taklit ettikleri bir dövüş sahnesini içeriyordu. Seyircinin aşırı ilgisi, serini devamını getirmişti. Birtakım değişikliklerle eski filmlerin yeni versiyon modasına Karate Kid de uyuyor. Nostaljinin yeniden akıllarda canlanması adına "The Karate Kid" izlenebilir.

Emre Türker

Picture: impawards

3 yorum:

  1. Pek gerek yoktu , bir yeniden çevrime.Eski Karate Kid ile gayet mutluyduk biz.

    YanıtlaSil
  2. Evet.. bence de eski Karate Kid'den mutluyduk..

    Sen git zenci çocuk Çin'de karate öğren, sonra git Çinli çocukları patakla olacak iş mi?

    YanıtlaSil
  3. Çok fazla bir şey beklenmemesi gereken, ben küçükken pazar sabahları televizyonda verilen filmler tadında..

    YanıtlaSil