09 Eylül 2010

Diary of a Wimpy Kid (2010)

Türkçe Adı: Saftirik Greg’in Günlüğü
Tür: Aile / Komedi
Yönetmen: Thor Freudenthal
Süre: 94 dakika
Oyuncular: Zachary Gordon, Robert Capron, Rachael Harris, Devon Bostick, Steve Zahn, Chloe Moretz, Connor Fielding, Owen Fielding, Devon Bostick, Karan Brar, Grayson Russell, Laine MacNeil, Alex Ferris, Andrew McNee, Belita Moreno, Rob LaBelle
Ortaokula yeni başlayan Greg Heffley (Zachary Gordon), annesinin aldığı günlüğüne anılarına yazmaya karar verir. Böylece büyüdüğünde ve ünlü olduğunda, bütün gün insanların aptalca sorularını yanıtlamaktan daha önemli işleri olacaktır. Okulun ilk günleri zorlu geçer. Henüz çocukluktan kopamayan en iyi arkadaşı Rowley Jefferson (Robert Capron), okulda kendilerini kanıtlama konusunda durumu daha da fazla çıkmaza sokar. Kabadayı tipler, karmaşık ilişkiler, zorlu aktiviteler yetmezmiş gibi, kafeteryada bile kendilerine yer bulamazlar. Acaba Greg, abisi Rodrick’in kötü şakaları dahil tüm olumsuzlukları atlatıp, okulun sosyal hayatında popülerleşmeyi başarabilecek mi?

“Diary of a Wimpy Kid”, Jeff Kinney’nin The New York Times’ın en çok satan kitaplar listesinde 74 hafta boyunca kalmayı başarmış, tüm dünyada büyük beğeniyle okunan Greg isimli bir ortaokul öğrencisinin eğlenceli maceralarını içeriyor. 2010 yapımı Kick-Ass filmindeki “Mindy Macready” (Hit-Girl) ve 2009 yapımı (500) Days of Summer’da “Rachel Hansen” rolünde başarısıyla dikkat çeken çocuk oyuncu Chloe Grace Moretz’i de, okul gazetesinde görevli kız Angie olarak göreceksiniz. Türkiye’de de kitapları okuyucusuyla buluşmuş film, öncelikle küçük izleyicilere hitap etse de, ailece izlenebilir.

Emre Türker

6 yorum:

  1. türkçe seslendirilmiş olması gerçekten de muhteşem!

    izlenesi bi film..

    YanıtlaSil
  2. Oğlumun en sevdiği kitaptı, filme de bayılır kesin :)

    YanıtlaSil
  3. Haylbemol'ün yazılarını da çok çok ama çok özledik:)

    YanıtlaSil
  4. asyaselda... Farkındayım, uzun süredir özgün ve gelişim yazılarından uzağım, en kısa zamanda döneceğim, söz :)

    YanıtlaSil
  5. Öykü 3 kitabını da su gibi yutmuştu.. filmini de beğenir mi bilmem. biz nasıl önce kitabını okuduğumuz filmleri beğenmiyorsak :)

    YanıtlaSil