08 Eylül 2010

After.Life (2010)

Türkçe Adı: Diriliş
Tür: Dram / Gizem / Gerilim
Yönetmen: Agnieszka Wojtowicz-Vosloo
Süre: 104 dakika
Oyuncular: Christina Ricci, Liam Neeson, Justin Long, Chandler Canterbury, Celia Weston, Luz Alexandra Ramos, Josh Charles, Rosemary Murphy, Malachy McCourt, Shuler Hensley, Alice Drummond, Sam Kressner, Doan Ly, Jack Rovello, Prudence Wright Holmes
Öğretmen Anna Taylor (Christina Ricci), içinde bulunduğu depresyonun etkisiyle, avukat nişanlısı Paul Coleman’la (Justin Long) sorun yaşamaktadır. Paul’un yeni bir göreve atanmasıyla ilgili yaptıkları konuşma sırasında Anna, Paul’un kendisini terk edeceği düşüncesiyle arabasına binerek hızla evinin yolunu tutar. Bu sırada beklenmedik bir kaza olur. Sonrasında gözlerini açan Anna, karşısında peder Eliot Deacon’u (Liam Neeson) bulur. Anna'ya ölümünü açıklayan Eliot, yaşam ve ölüm arasındakilerle bağlantıya geçmesinin, kendisine bahşedilen özel bir yetenek olduğundan bahsedecektir. Acaba Anna direnmeli mi, yoksa durumunun gerçek olduğunu kabullenip cenaze töreni için hazırlanmalı mı?

Başlardaki ağır tempo, gittikçe yerini gizem ve gerilimle dolu dakikalara bırakıyor. Yaşamı anlamak ve hayatın değerine varmakla ilgili felsefi konuşmaları dinlerken, yaşamda geçip giden zamanı düşünerek iç konuşmalar yapabilirsiniz.

Emre Türker

4 yorum: