15 Mayıs 2010

Walk the Line (2005)

Türkçe Adı: Sınırları Aşmak
Tür: Biyografi / Dram / Romantik / Müzikal
Yönetmen: James Mangold
Süre: 136 Dakika (kesintisiz 153 dakika)
Oyuncular: Joaquin Phoenix, Reese Witherspoon, Ginnifer Goodwin, Robert Patrick, Dallas Roberts, Dan John Miller, Larry Bagby, Shelby Lynne, Tyler Hilton, Waylon Payne, Shooter Jennings, Sandra Ellis Lafferty, Dan Bene, Clay Steakley, Johnathan Rice
Amerika’nın Arkansas şehrine bağlı Dysess kasabasında çocukluğunu geçiren Johnny Cash (Joaquin Phoenix), çiftlik işlerinde pek becerikli olamadığı için alkolik babası Ray’la (Robert Patrick) sorun yaşamaktadır. Üstelik çok sevdiği, birlikte balık tutarak vakit geçirdiği ve aynı zamanda babasının gözdesi olan abisi Jack, 1944’de odun keserken hayatını kaybeder. O zamanlarda 12 yaşında olan Johnny, kaza sonrası babasının daha da fazla nefretini kazanır. Abisinin ölümü ve baba baskısıyle birlikte daimi bir suçluluk çeken Johnny, 1952 yılında katıldığı Hava Kuvvetleri’nde ismini John R. Cash olarak değiştirir.

1944’de Vivian’la (Ginnifer Goodwin) evlenen John, bir plak yapımcısının önünde ısrarla okuduğu şarkılarıyla, hayalindeki ilk plağına kavuşur. 1955 Teksas’da “Cry Cry Cry” şarkısıyla ve Tennessee Üçlüsü adıyla bilinen grubuyla başlayan konserinin devamı gelecek, "siyah giysili adam" adıyla ve tavırlarıyla dikkat çekecek, fakat bu eşiyle arasında huzursuzluğa sebep olacaktır.

Sanatçılıklarıyla tanınan bir ailenin söz ve müzik yazarı kızları June Carter (Reese Witherspoon), John’un çocukluğundan beri gözdesiyken, turneler sayesinde onunla tanışma fırsatı bulur. O andan itibaren June, John R. Cash için bir saplantıya dönüşecek, alışık olmadığı yeni hayatıyla birlikte aile yaşantısı, aşk hayatı ve sanatı bir kaosa sürüklenecektir.

Bob Dylan ve Elvis Presley’nin de içinde yer bulduğu Walk the Line, John R. Cash’in kaleme aldığı otobiyografisinden yola çıkılarak beyazperdeye aktarılmış, üstelik oyuncular, sanatçı John R. Cash ve June Carter’ın ölmeden önce kendi seçimleriyle belirlenmiştir. Rock ve country müzikleri dalında ün yapmış sanatçının suçluluk duyguları, azmi, vazgeçilmezleri, bağımlılıkları ve şöhretle gelen yükün ağırlığı, gerçek bir kaliteyle izleyiciye sunuluyor. Özellikle müzikal sevenlerin izlemesi önerilir.

Emre Türker

Picture: impawards

5 yorum:

  1. Güzel müzikallere hayır demem ama bunu bir türlü izleyemedim yav, ilk fırsatta indirilecekler arasında olsun..

    YanıtlaSil
  2. Yazdım bi kenera, izleyeceğim muhakkak, teşekkürler...

    YanıtlaSil
  3. Cok guzel filmdi..Reese de guneyli aksaniyla, tum sarkilari kendisinin seslendirmesiyle filan, hak etmis oscar'i diye dusundurtmustu...

    YanıtlaSil
  4. kesintisiz sürenin normal süreden daha kısa olması makbul değil mi?

    YanıtlaSil