22 Mayıs 2010

Romantik Komedi (2009)

Tür: Romantik / Komedi
Yönetmen: Ketche
Süre: 95 dakika
Oyuncular: Sedef Avcı, Sinem Kobal, Begüm Kütük, Burcu Kara, Gürgen Öz, Cemal Hünal, Engin Altan Düzyatan, Janset, Burcu Esmersoy, Kubilay Penbeklioglu, Mert Yavuzcan, Pelin Çalışkanoğlu, Seda Kement, Aslı Şahin
Birlikte yaşayan üç arkadaş arasından Zeynep (Burcu Kara), evlenerek bekârlık hayatına son verir. Sorunlu iş hayatını ve çekilmez ilişkisini bir anda silip atan Esra (Sedef Avcı), yeni bir başlangıç için arkadaşı Didem’le (Sinem Kobal) bir barda kutlama yapar. Parti sonrası fazla alkol alan kızlar, Mert (Cemal Hünal) ve Cem’le (Engin Altan) olaylı bir şekilde karşılaşır. Bu karşılaşmaları, tesadüf zincirinin başlangıcı olacaktır. Çünkü yeni hayat planlarında Mert ve Cemal, bir şekilde kızların hayatlarında yerini alacaktır.

Türk filmleri arasından, Amerikan yapımı romantik komedilere fazlaca benzerliğiyle dikkat çekiyor. Çünkü absürt olaylar, inanılmaz tesadüfler, kesme kareler içine yerleştirilmiş birbirini takip eden sahneler, argolu espriler ve geleneksel çizgiden taşmalar, filmin bünyesinde yer alıyor. Aşkın dramatik kısmında ajitasyon yapmadan, daha çok eğlenceye ağırlık verilmiş. Yiğit karakteriyle ortaya çıkan Gürgen Öz, filmin mizahi kısmını bütünüyle sahiplenmiş ve bunu fazlasıyla başarmış. Sonuçta bir filmde hayatın içindeki gerçekçiliği aramadan, sırf eğlence ve romantizm arıyorsanız ve Amerikan romantik komedilere karşı ilginiz varsa, beğenmeniz muhtemeldir.

Emre Türker

Picture: sineport

3 yorum:

  1. İsmi çok yaratıcı diye düşünüp izlememiştik bunu arkadaşımla =P

    YanıtlaSil
  2. Filmi gösterime girdiğinden beri merak ediyordum. Şimdi daha da meraklandım.
    Sevgiler :)

    YanıtlaSil
  3. Bu filmi izledim.Gerçekten çok çok vasat bir filmdi.Amerika bu tarz filmleri çoktan eritti.Adamlar uzay gemisinde korku filmi çekiyorlar biz ise hala Sex and the city kadınları yaratmaya çalışıp,bireyselliği ön plana çıkartan filmler çekmeye çalışıyoruz.
    Bu film konu,oyunculuk,kurgu her yönden vasattı.

    YanıtlaSil