25 Mayıs 2010

Coco avant Chanel (2009)

Türkçe Adı: Coco Chanel'den Önce
Tür: Biyografi / Dram
Yönetmen: Anne Fontaine
Süre: 105 dakika
Oyuncular: Audrey Tautou, Benoît Poelvoorde, Alessandro Nivola, Marie Gillain, Emmanuelle Devos, Régis Royer, Etienne Bartholomeus, Yan Duffas, Fabien Béhar, Roch Leibovici, Jean-Yves Chatelais, Pierre Diot, Vincent Nemeth, Bruno Abraham-Kremer
1893’te ablasıyla birlikte babası tarafından Obazine Yetimhanesi’ne bırakılan iki kız kardeş, uzun yıllar boyunca orada kalırlar. Genç kızlık dönemlerinde gündüzleri bir terzinin yanında çalışırken, geceleri de pavyonda şarkı söyleyerek hayatlarını devam ettirirler. Şarkıları Coco, Gabrielle Chanel’in (Audrey Tautou) lakabı haline gelir. Ablası Adrienne Chanel’ın (Marie Gillain) bir subayla ilişkisi, Coco’nun çapkın subay Etienne Balsan’la (Benoît Poelvoorde) tanışmasına neden olur.

Gabrielle Chanel’in erkeklerle çok fazla yakın olmaması yüzünden, pavyon sahibi tarafından işten kovulurlar. Bunun ardından ablası, birlikte olduğu subayla Paris’e gitmeye karar verince, Coco elinde ne varsa harcayacak ve peşinden Paris’e gidecektir. Hemen soylu subay Balsan’ı bulan Coco, onun yanında kalabilmek için her türlü şeye katlanmaya razı olur. Fakat Coco, bir yandan Paris’te kalmaya çalışırken, bir yandan da hayatına yön vermek için arayış içine girecek, yeteneklerini kullanmak için her fırsatı deneyecektir.

Yetimhanede büyüyen ve babası tarafından terk edildiği için erkeklere karşı kin duyan Gabrielle Chanel’in hayatı, dramatik havada sade şekilde beyazperdeye aktarılmış. Coco’nun bir marka olmadan önce yaşadıklarını anlatan bu filmde, soylu ve köylünün farkı, kadının erkekten arka planında kalması ve geçim zorluğu gibi kavramları izliyoruz. Işığın çok iyi kullanıldığı görüntüler eşliğinde tabiatı seyrederken, geçmişe yolculuğun tadını çıkarın.

Emre Türker

Picture: impawards

8 yorum:

  1. Ben henuz izlemedim ama kesinlikle izlemeliyim!

    YanıtlaSil
  2. izlediğim en gerçek ve iyi aşk filmlerinden biriydi..
    aşk kendine yenilmekti..
    ve ikisi de kendilerine yenildiler..
    aşkları kazandı..

    YanıtlaSil
  3. Aşkın kazandığının güzel bir örneği, bir kez daha izlemeliyim, dediğin gibi bu sefer tabiatı seyretmek için...

    YanıtlaSil
  4. arşivlenmesi ve zaman içinde tekrar tekrar izlenmesi gereken bir film...azimli bir kadının öyküsü.. audrey tautou ya kocaman alkış :D

    YanıtlaSil
  5. Önerdiğin filmleri sürekli listeliyorum..
    Bunun içeriği çok güzelmiş özellikle...
    Teşekkürler efendim :)

    YanıtlaSil
  6. Zeugma… Açıklama ve konu özetlerinin yeterli olması için elimden geleni yapıyorum ;)

    YanıtlaSil
  7. Film özetini o kadar iyi anlatmışsınız ki inanılmaz merak ettim.En kısa zamanda izlemeyeyi düşünüyorum.teşekkürler.

    YanıtlaSil
  8. Çok bunaldığım bir anda başka bir film ararken o sanıp izlediğim ve beni hayata döndüren filmdir.

    YanıtlaSil