24 Mayıs 2010

The Blind Side (2009)

Tür: Biyografi / Dram / Spor
Yönetmen: John Lee Hancock
Süre: 129 dakika
Oyuncular: Sandra Bullock, Tim McGraw, Quinton Aaron, Jae Head, Lily Collins, Ray McKinnon, Kim Dickens, Adriane Lenox, Kathy Bates, Catherine Dyer, Andy Stahl, Tom Nowicki, Libby Whittemore, Brian Hollan, Melody Weintraub
Sağda solda kalarak yaşayan, yarı akıllı ve bağımlı bir anneye sahip Michael Oher (Quinton Aaron), bir yakınının desteğiyle Wingate Christian School’a kaydolacaktır. Fakat okul yönetimi, sadece koç Burt Cotton’un (Ray McKinnon) ısrarları nedeniyle onun kaydına izin vermiştir. Çünkü Koca Mike (Big Mike) lakabıyla tanınan Michael’ın IQ’su düşük, kimliği ve yaşı belirsizdir. Sadece iri görüntüsü nedeniyle koç onu okul takımında görmek istemiştir. İlk zamanlar Big Mike’ın sessiz tavrı, ilgisizliği ve başarısızlığı, okul yönetimini çileden çıkarmaya başlar. Fakat öğretmenlerden birisi, onun sadece ilgisizlik ve çözülemeyen sorunları nedeniyle yarım akıllı göründüğünü anlayacak, bu nedenle üstüne daha fazla düşecektir.

Gece vakti Big Mike (Michael) uyumak için sıcak bir yer ararken, Taco Bell restoranlarının sahibi Tuohy ailesinin arabasıyla karşılaşır. Bayan Leigh Anne Tuohy (Sandra Bullock), Michael’ın kalacak yeri olmadığını anlayarak evine davet eder. İşte o an, Michael’ın hayatının değişmeye başladığı an olacaktır. Çünkü hayatında kendine ait bir yatağı bile olmayan Michael, acı mahallesi olarak tanınan Alabama Sokağı’ndan koparak, bambaşka bir hayata geçiş yapacaktır.

Amerikan futbol takımı NFL’de bir savunma oyuncusu Lawrence Taylor’ın hayat hikâyesinden derlenerek hazırlanan film, sıcacık havasıyla izleyiciyi sonuna kadar sarıyor. Bazı anlar vardır ki, insanın elinden bir şeyler gelebilmesi için yardım gerekir. İşte o elin ne zaman uzanacağı belli değildir. İnsanlar kaderin rüzgârında bir yaprak gibi salınırken, düştüğü noktayı ne derece sahiplendiğiyle önem kazanır. Öyle ki, yürekten inanarak birine uzattığınız yardım eli, bir gün size geri dönerek hayatınıza yön verebilir. The Blind Side, bu noktadaka bulunan ince bir kader çizgisidir. İzlenmesi gereken bir yapım.

Emre Türker

Picture: impawards

3 yorum: