13 Kasım 2014

Maleficent (2014)

Türkçe Adı: Malefiz
Tür: Aksiyon, Macera, Aile, Fantastik, Romantik
Yönetmen: Robert Stromberg
Süre: 97 dakika
Oyuncular: Angelina Jolie (Maleficent), Elle Fanning (Aurora), Sharlto Copley (Stefan), Lesley Manville (Flittle), Imelda Staunton (Knotgrass), Juno Temple (Thistletwit), Sam Riley (Diaval), Brenton Thwaites (Prince Phillip), Kenneth Cranham (King Henry), Sarah Flind (Princess Leila's Handmaiden), Hannah New (Princess Leila), Isobelle Molloy (Young Maleficent), Michael Higgins (Young Stefan), Ella Purnell (Teen Maleficent), Jackson Bews (Teen Stefan)
İnsanlar ile yaratıklar, uzun zaman barış içinde yaşarlar. Maleficent, yaratıkların dünyasını koruyan bir peridir. Bir gün insan olan Stefan, yaratıkların dünyasına girer ve orada Maleficent ile tanışır. İkisinin de ailesinin olmaması, onları iyi bir arkadaş yapar. Hatta çocukluk yıllarından başlayarak gençlik yıllarına kadar birlikte vakit geçirmelerinin haricinde, aralarında aşk başlamıştır.

Stefan, özünde bir hırsızdır ve insanların dünyasında kral olmak istemektedir. Gerçek kral ise yaratıkların dünyasına saldırmaya karar vermiş ve Maleficent nedeniyle başarısız olmuştur. Ömrünün son anlarına gelen kral, Maleficent’i öldürecek kişiyi hem kendisinin varisi, hem de kızının eşi olarak kabul edeceğini açıklar. Bunun üzerine Stefan, Maleficent’i kandırıp, uykusunda onun kanatlarını keserek krala götürür. Stefan istediğine ulaşmıştır ama Maleficent, meleklikten çıkıp bir cadıya dönüşür. Artık aklındaki tek düşünce, Stefan’dan intikam almaktır.

Görsel olarak beğeni sağlayacağı gibi, her yaş grubuna hitap eden bir film olduğu söylenebilir. Farklı bir bakış açısıyla hazırlanmış. İnsanların doyumsuzluğunu izliyoruz. Aslında ne kadar çok şeye sahip olsak da, eldekilerle yetinmeyip daha fazlasını isteyebiliyoruz. Marvel’in fantastik filmlerindeki konu zenginliği yok ama hoş vakit geçirmek için uygun.

Emre Türker
 
Picture: impawards
 

 

1 yorum:

  1. 3D olarak izlemiştim. Bildiğimiz bir masaldan esinlenilmiş, görsel açıdan doyurucu bir filmdi.

    YanıtlaSil