07 Nisan 2014

Crazy, Stupid, Love (2011)

Türkçe Adı: Çılgın Aptal Aşk
Tür: Komedi, Dram, Romantik
Yönetmen: Glenn Ficarra, John Requa
Süre: 118 dakika
Oyuncular: Steve Carell, Ryan Gosling, Julianne Moore, Emma Stone, Analeigh Tipton, Jonah Bobo, Joey King, Marisa Tomei, Beth Littleford, John Carroll Lynch, Kevin Bacon, Liza Lapira, Josh Groban, Mekia Cox, Julianna Guill

Lise yıllarından beri tek görüştüğü kişi Emily (Julianne Moore) ile evlenen kırklı yaşlardaki Cal Weaver (Steve Carell), eşinin kendisini aldattığını ve ayrılmak istediğini söylemesiyle birlikte yıkılır. Bir oğlu ve kızları bulunan Cal, evden ayrılarak kendini barda içkiye verir. Aslında Emily de orta yaş krizinin etkisinde olduğunu düşünmektedir. Bu ayrılıkla birlikte o da boşluğa düşecektir.

Kadınlar üzerinde büyük yeteneği bulunan genç zengin Jacob Palmer (Ryan Gosling), Cal’ın sürekli barda içki içerek kendini tüketmesine seyirci kalmaz. Ona bir içki ısmarlayarak sorunlarını dinler. Sonrasında kendisine, yıllardır unutmuş olduğu erkekliğini geri kazandıracağına söz verir. Bu arkadaşlık, Cal’ın hayatını bütünüyle değiştirecektir.

Orta yaş krizlerini esprili bir dille anlatan filmde, kadın ve erkek üzerinde bir takım iddialı düşüncelere yer veriyor. Kadın erkek ilişkilerinde ortamda kim neye bakar, kadınlar ne ister, erkekler ne bekler tarzında bir süreç ortaya çıkıyor ve herkes özündekini yakalamaya çalışıyor. Çok uçuk kaçık bir konu gibi görünse de, içten içe gerçeklik de içeriyor. Film izlerken eğleniyorsunuz. Steve Carell’ın filmlerini tanıyanlar, bunu yadırgamayacaktır.

Emre Türker

Picture: impawards
 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder