20 Ocak 2011

Black Swan (2010)

Türkçe Adı: Siyah Kuğu
Tür: Dram / Gizem / Gerilim
Yönetmen: Darren Aronofsky
Süre: 108 dakika
Oyuncular: Natalie Portman, Mila Kunis, Vincent Cassel, Barbara Hershey, Winona Ryder, Benjamin Millepied, Ksenia Solo, Kristina Anapau, Janet Montgomery, Sebastian Stan, Toby Hemingway, Sergio Torrado, Mark Margolis, Tina Sloan, Abraham Aronofsky
Bir bale topluluğunun hazırlandığı sezon açılışı, yine Kuğu Gölü oyunu ile yapılacaktır. Seçmelerde Beyaz Kuğu ve Siyah Kuğu’yu canlandıracak yeni yüz arayışındaki Thomas Leroy’un (Vincent Cassel) adayları arasında, Nina Sayers (Natalie Portman) da vardır. Gösteride başrolü almak isteyen Nina, varını yoğunu ortaya koyarak hazırlıklara başlar. Fakat Nina, birtakım sağlık sorunlarıyla karşı karşıyadır. Bu sorunları görmezden gelerek işine konsantre olması, hedefi konusunda ne derece hırs yaptığını hissettirecektir.

Farklı çizgide gelişen film, bir balerin hikâyesinden çok daha ileride… Natalie Portman, adeta profesyonel bir balerin gibi davranıyor. Ondaki azmi yüz ifadesinden, zihinsel karmaşaları ve sağlık problemlerini ise davranışlarından seçebiliyoruz. Filmdeki simetrik gösterilerle yoğrulmuş psikolojik bakış açısı, izleyiciyi sonuna kadar etkisi altına alacaktır.

Emre Türker

Picture: impawards


2 yorum:

  1. kesinlikle sürükleyici ve portman harika bir oyunculuk sergilemis ama izlemek sağlam bir sinir harbi :)

    YanıtlaSil
  2. Gitmeyi düşünüyordum.Yakın bir zamanda izleyeceğim.

    YanıtlaSil