27 Eylül 2010

Vavien (2009)

Tür: Komedi / Dram
Yönetmen: Yağmur Taylan, Durul Taylan
Süre: 100 dakika
Oyuncular: Engin Günaydın, Binnur Kaya, Settar Tanrıöven, İlker Aksum, Serra Yılmaz, Serkan Keskin, Ercan Kesal, Güneş Berberoğlu, Şinasi Yurtsever, Binnaz Ekren, Murat Taşkent, Nedim Suri, Tolga Coşkun, Yeşeren Güven
Abisi avizeci Cemal (Settar Tanrıöven) ile birlikte çalışan Celal (Engin Günaydın), aile reisi olmasına rağmen aklı dışarıda, çapkın, kaçamak işler peşinde bir adamdır. Karısı Sevilay (Binnur Kaya) ise, bir siyasi partinin kadın kollarında var gücüyle çalışan, saf ve kocasına bağlı bir ev kadını. Babasının Almanya’dan gönderdiği paraları yine babasının zoruyla kocasından saklamak zorunda olması, onu huzursuz etmektedir. Fakat Celal’e kalsa, eline geçen tüm paraları kadınlara yatıracak, iş ihaleleri peşinde koşturma bahanesiyle gece hayatı yaşayacaktır. Aklından binbir türlü şeytanlık geçen Celal, hainlikleri yüzünden başına bela almadan duramayacak, ailesini de bu kaosa sürükleyecek.

Türk filmlerinde pek rastlanmayan bir kara mizah ürünü Vavien, 8 dalda aday olduğu 3. Yeşilçam Ödülleri'nde en iyi senaryo, en iyi kadın oyuncu ve en iyi müzik ödülünü aldı. Daha çok düşündürücü olmayı hedeflemiş, seyir açısından heyecanı tartışılır bir yapıt.

Emre Türker

2 yorum:

  1. çok sağlam bir kara filmdi.. ve son zamanların en iyi türk filmiydi bence..

    YanıtlaSil
  2. Çok güzel bir filmdi. İzlemeyenlere tavsiye ederim ben de.

    YanıtlaSil