11 Ağustos 2014

Ruby Sparks (2012)

Hayalimdeki Aşk
Tür: Komedi, Fantastik, Romantik
Yönetmen: Jonathan Dayton, Valerie Faris
Süre: 104 dakika
Oyuncular: Paul Dano (Calvin Weir-Fields), Zoe Kazan (Ruby Sparks), Chris Messina (Harry), Annette Bening (Gertrude), Antonio Banderas (Mort), Aasif Mandvi (Cyrus Modi), Steve Coogan (Langdon Tharp), Toni Trucks (Susie), Deborah Ann Woll (Lila), Elliott Gould (Dr. Rosenthal ), Alia Shawkat (Mabel), Jane Anne Thomas (Saskia), John F. Beach (Adam), Eleanor Seigler (Mandi)
 
Genç yaşta yazdığı roman ile satışlarda liste başı olan Calvin, asosyal bir kişiliktir. Yazarak yaptığı başarıyı özel hayatına yansıtamamıştır. Bu nedenle psikolojik destek alan Calvin’in hayalinde yarattığı bir kız vardır ve Ruby Sparks olarak isimlendiği bu kız, romanının başkahramanını oluşturmakta ve yine hayalinde yaşadığı aşkı ise kelimelere dökmektedir. Bir gün romanı için editörü ile görüşmeye hazırlanan Calvin, Ruby Sparks’ı karşısında görür. Hayalinde yarattığı bu kişinin, kendisinde şizofreni etkisi yarattığını düşünerek, ondan uzaklaşmaya çalışır. Ruby gerçek olmuştur. Üstelik onu gören yalnız kendisi değildir.
 
Hayalimizdeki aşkı bulsak ve ona her istediğimizi yaptırsaydık, acaba mutluluğu yakalayabilir miydik? Yaşadığımız ilişki her zaman bize göre mi şekillenmeli, yoksa aşk karşılıklı anlayışıyla mı hareket etmeli? Aşkı yönlendiren kimdir? İşte bu film, bize bu soruların cevabını bulmamız için düşünme payı sağlıyor. İzlenirken sıkmayan bir aile filmi.
 
Emre Türker
 
Picture: impawards
 

 

1 yorum: