07 Ağustos 2014

Orman

Yazar: Harlan Coben
Sayfa Sayısı: 525
Kitap Boyutu: 13,5 x 21
Çeviren: Elif Sezginci
Yayınevi: Martı Yayıncılık
 
İlçe savcısı Paul Copeland’ın yanına iki polis gelir ve kendisine birtakım sorular sormak istediklerini söylerler. Manolo Santiago isimli bir adamın ölü bulunduğunu, cinayeti araştırdıklarını ve bu adamla ilgili bir yakınlığı olup olmadığı öğrenmek isterler. Paul, bu ismi hiç anımsayamamıştır. Fakat iki polis, onun bir şeyler bildiği konusunda ısrarlıdır.
 
Cesedi teşhis etmek üzere polisler, Paul’u morga götürür. İlk başta ceset hiçbir şey ifade etmeyecektir. Fakat adamın sol kolunda bulunan yara izi, Paul’un gençlik yıllarını deşmeye başlar. Gittikçe canlanmaya başlayan hatıralar, zamanla gizli gerçekleri ortaya çıkaracaktır.
 
Kitabı birkaç sene önce bir indirimden almıştım. Yazar Harlan Coben’in okuduğum ilk kitabı. Sıradan bir polisiye romanı gibi görünen ve ucuza edindiğim bu kitaptan beklentim çok düşüktü. Fakat son yıllarda en hızlı bitirdiğim romanlardan biri oldu. Beklentimin çok üstünde bir polisiye gerilim romanı. Bazı konuşmalar klasik Amerikan filmlerini andırıyor. Hatta filmi çekilsin diye yazılmış bir kitap olarak düşünebilirsiniz. Fakat bu, kitabın genel olarak sizi içine çekmesini engellemez. Kesinlikle tavsiye ederim. Okuyunca pişman olmayacaksınız.
 
Emre Türker

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder