04 Aralık 2011

Aklında Bir Sayı Tut

Yazar: John Verdon
Sayfa Sayısı: 475
Kitap Boyutu: 13,5 x 21
Yayınevi: Koridor

Emekli polis David Gurney, Walnut Crossing kasabasının biraz dışında eşiyle birlikte yaşamaktadır. Bir gün, okul yıllarından kalma arkadaşı Mark Mellery’den, acil görüşme talebini belirten bir not alır. Mark Melery, esrarengiz, şaire ve akıl okuma yeteneğine sahip bir psikopat tarafından tehdit unsurları içeren bir mektup almıştır. Bu tehdit konusunda kendisine yardımcı olabilecek tek kişinin, emekli olmasına rağmen dedektifliği polis teşkilatında ün yapmış David Gurney olduğunu düşünmektedir. Eşi Madeleine’nin tüm karşı çıkmalarına rağmen Gurney, yardım teklifini kabul eder. Şimdi yapılması gereken şey, bu mektubun kötü bir şaka mı, yoksa gerçek mi olduğunu bulmaktadır.

Hollywood filmi havasında bir kitap. Kitabın konusu, kişiler arası psikolojik tutumlar ve onların arasında kurulan bağ ile zenginleştirilmiş. Temposu gittikçe artıyor. Sonlara doğru adeta okuyucusunu esiri haline getiriyor. Üstelik yazarı John Verdon Manhattan’ın ilk kitabı. Başarılı olduğu söylenebilir.

Emre Türker

6 yorum:

  1. yakın zamanda cok severek okudugum
    bıtene kadar elımden bırakamadıgım bı kıtaptır

    YanıtlaSil
  2. Aynı fikirdeyim öykü. Her ne kadar ortalarda biraz diyaloglar gidişatı yavaşlatıyorsa da, oldukça iyiydi.

    YanıtlaSil
  3. Acayip sürükleyici. Aynen tavsiyedir. :)

    YanıtlaSil
  4. Su anda bu kitabin tam da ortalarinda bir yerindeyim....

    YanıtlaSil
  5. sürükleyici ve sonunu iple çektiğim bir kitaptı.

    YanıtlaSil
  6. bu kitabıda beğenenler var. Hele birde sürükleyici diyenler var ya.. Sakın kitap sitelerinde kitaplara oy vermeyin. Mazallah sizin oy verdiğiniz bişey almayalım

    YanıtlaSil