05 Eylül 2010

The Mummy: Tomb of the Dragon Emperor (2008)

Mumya: Ejder İmparatoru'nun Mezarı
Tür: Aksiyon / Macera / Fantastik / Gerilim
Yönetmen: Rob Cohen
Süre: 112 dakika
Oyuncular: Brendan Fraser, Jet Li, Maria Bello, John Hannah, Michelle Yeoh, Luke Ford, Isabella Leong, Anthony Wong Chau-Sang, Russell Wong, Liam Cunningham, David Calder, Jessey Meng, Tian Liang, Albert Kwan
Çin’de iyi-kötü birçok krallık savaş halindeyken, aralarından bir kral (Jet Li), imparator olma yolunda her türlü acımasızlığı gerçekleştiriyordu. Gücünün zirvesine ulaşan İmparatora sufiler; ateşe, suya, toprağa, tahta ve metale hükmetmeyi öğrettiler. Fakat her şeye rağmen o, yaşlanmaya engel olamıyordu. Bunun üzerine büyücü Zi Yuan’ı (Michelle Yeoh) sarayına çağırdı. Zi Yuan, İmparatora ölümsüzlüğü verme karşılığında general Ming’le birlikte olmayı teklif etmişti ama imparator Zi Yuan’ı kendine saklamak istemişti. Zi Yuan, kendisine yapılanları affetmedi ve imparatorla birlikte tüm askerlerini taşa dönüştürerek lanetledi. Lanet kesinlikle kaldırılmamalıydı. Çünkü İmparator hayata döndürülürse, artık onun önünde hiçbir engel kalmayacaktı.

Mumyalarla daha önce başa çıkmayı başarabilen iki araştırmacı Rick (Brendan Fraser) ve Evelyn O'Connell (Maria Bello) çiftinin oğulları Alex (Luke Ford), Çin’de İmparatorun mezarını keşfeder. Fakat bu araştırmanın içinde kirli oyunlar dönmektedir. Çünkü amaç, İmparatoru yeniden hayata döndürmek olacaktır.

Mumya serisinin üçüncü yapımı biraz farklı bir mekânda, yani Çin’de geçiyor. Dolayısıyla sarmalanmış mumyalar değil, taşlaşmış heykeller mumya görevini üstleniyor. Diğerlerinde olduğu gibi görsel öğelerle süslenmiş yapımda, mizah her zamanki gibi başta yerini alıyor. İlk iki seriyi beğenenler, üçüncüde hayal kırıklığına uğramıştı.

Emre Türker

Picture: impawards

1 yorum:

  1. Hayal kırıklığına uğrayanlardan biri de bendim. Fiyasko diye nitelendirmiştim hatta.
    İlk 2 filmden çok ama çok uzak bir film olmuş. Sırf para için çekildiği buram buram her sahnesinden belli oluyordu...

    http://cineshoot.blogspot.com/2009/11/mummy-3-fiyaskosu.html

    YanıtlaSil