10 Temmuz 2013

Sineklere Bedava Çözüm

Düzce’nin Akçakoca ilçesi Göktepe Köyü yakınlarında bulunan Yeşil Vadi; gelen misafirlerinin konaklayabileceği, lokantasından faydalanılabileceği, dere kenarında bir yeşillik cenneti. Dere kenarına kurulmuş platformlarda yemek yerken, ortamı aydınlatmak için kullanılan lambanın yanında, iple asılı içi su dolu bir pet şişe göreceksiniz. Bu şişenin ilginç bir amacı var…

Uzun süre bunun anlamını çözmeye çalıştım. Hatta bunu bir çeşit renkli düzenek oluşturmak için kullanılabileceği bile aklımdan geçti. Fakat sonuçta yemek yenilecek bir mekânda bu ışık topları çok ilgi çekmez dedim.
 
Söylediklerine göre, bunları sinek kovmak için kullanıyorlarmış. Işık açıldıktan sonra, ışığın sudaki yansımasından dolayı sinekler kaçışıyormuş. Oldukça etkili olduğunu söylediler. Gündüz olduğu için test etme şansımız olmadı ama fikir bir hayli ilginç geldi. Daha önce görmemiştim. Bir gün yolunuz düşerse, hem bir balık ziyafeti çeker, hem manzarayı izler, hem de bu ilginç buluşa bir göz atmış olursunuz.
 
Emre Türker

 
 

2 yorum:

  1. Sanırım haberlerede çıkmışyı bu , enteresan :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çıkmıştır muhtemelen. Ben ilk defa gördüm. :) Karadeniz bölgesinde yaygın kullanılan bir yöntem, nihayetinde bu fotoğrafını çektiğim yer de batıkaradeniz bölgesinde.

      Sil