27 Temmuz 2010

Yip Man 2 (2010)

Uluslararası Adı: Ip Man 2
Tür: Aksiyon / Biyografi / Tarih
Yönetmen: Wilson Yip
Süre: 108 dakika
Oyuncular: Donnie Yen, Lynn Hung, Simon Yam, Sammo Hung Kam-Bo, Xiaoming Huang, Siu-Wong Fan, Kent Cheng, Darren Shahlavi
Japonya-Çin arasında meydana gelen savaştan sonra Hong Kong'a yerleşen Ip Man’in (Donnie Yen) hiç parası kalmamıştır. Orada dövüş sanatını öğretmek üzere okul açar, fakat uzun süre öğrenci bulamaz. Merakla gelen bir öğrencinin Ip Man’a meydan okumasıyla başlayan öğrenciliğin ardı arkası kesilmez. Wing Chun tekniği çevrede duyulmaya başlarken, Hong Kong'ta çözülmesi gereken başka sorunlar ortaya çıkmaya başlayacak, Ip Man haksızlıklara kayıtsız kalamayacaktır.

Yip Man’in devamı niteliğindeki film, Çin’de özgürlük temsilcisi ilan edilmiş Bruce Lee’nin ustası Ip Man’in, Amerikalıların yaptığı zulüm ve küstahlıklara karşı çıkması, onların yönetime karışmalarını engellemek ve halkı bilinçlendirmek üzere verdiği mücadeleyi konu alıyor. Çölün geniş alana yayıldığı Çin’de halk, açlığına ve kendi içindeki acımasızlığına rağmen, dışarıdan yapılacak her türlü işgale karşı birlikte kalmayı başarmıştır. Çin’in verdiği mücadele ve sonucunda kazandığı güç, takdire şayandır. Dövüşten çok anlatılan ilkelerden ders alınması gereken, izlemeye değer bir film.

Emre Türker

Picture: impawards

4 yorum:

  1. kore tarihi dizilerine fena takılmıştım bir ara yenileri yayınlansa hala da izlerim
    biraz da o yüzden seviyorum bu tip filimleri rastlarsam izleyeceğim teşekkürler

    YanıtlaSil
  2. Efsane ilk filmden sonra bu 2. filmi özetleyen internette rastladığım şöyle harika bir cümleyle başlamıştım blogtaki yazıma;

    "Incredible action, but doesn't have the heart of the original film"

    Aynen katılıyorum. Ip Man'e 10 vermiş, 2 kez izlemiş ve 2 değil 22 kez daha zileyecek olan ben 2. filmde aradığımı bulamadım ama bol bol dövüş sahnesine rastladım. İlk filmden sonra biraz yavan olsa da Ip Usta'nın hatrına izlenir.

    Seriyi mutlaka izleyin efendim...

    http://cineshoot.blogspot.com/2010/06/ip-man-2008-efsane.html

    http://cineshoot.blogspot.com/2010/07/ip-man-2-2010-doesnt-have-heart-of.html

    YanıtlaSil
  3. muhteşem ilk filmden sonra pek tat vermiyor ikincisi. ayrıca oyuncuların kalitesizliği- özellikle ingiliz- de anlaşılır gibi değil..

    YanıtlaSil
  4. İzlenilesi, özellikle de dövüş sanatlarına merakı olanlar için.

    YanıtlaSil