22 Temmuz 2010

Solomon Kane (2009)

Tür: Aksiyon / Macera / Fantastik
Yönetmen: Michael J. Bassett
Süre: 104 dakika
Oyuncular: James Purefoy, Mark O'Neal, Rachel Hurd-Wood, Patrick Hurd-Wood, Pete Postlethwaite, Robert Orr, Richard Ryan, Frantisek Deak, Christian Dunckley Clark, Ian Whyte, Thomas McEnchroe, Andrew Whitlaw, Robert Russell, James Babson, Marek Vasut, Geoff Bell, Max von Sydow, Lucas Stone, Samuel Roukin
Karanlık güçlerin hakim olduğu bir dönemde dünya, sihir ve büyüyle yönetilmektedir. Etrafa korku salan acımasız Solomon Kane (James Purefoy) önüne çıkan her şeyi yok ederken, son kuşatmasında şeytanın ölüm meleğiyle karşılaşır. Ölüm meleği onu cehenneme almadan önce kaçmayı başarır. Fakat ruhu lanetlenmiştir. Kane, kötülükten arınıp kiliseye kapansa da, etrafı saran kara bulutlar ve sis nedeniyle peder, Kane’nin kiliseden uzaklaşmasını ister. O günden sonra Solomon Kane, yalnız başına yollara düşer. Ruhunu şeytana kaptırmamak üzere öldürmeyecek ve kötülükten uzak durmaya çalışacak, fakat şeytanın elçileri sürekli peşinde olacaktır.

Ünlü yazar Robert E. Howard'ın öykülerden esinlenerek çekilen film, fantastik öğeler ardında din fikirleriyle ilişkilendirilmiş. Solomon Kane’in kostümünde bir Van Helsing havası seziyoruz.

Emre Türker

2 yorum:

  1. Aaa bu film çıktı mı yaa?2009 yazıyor ama neden goremedik hic?

    YanıtlaSil
  2. Hmmm... İlk defa duyuyorum bunu, konusu oldukça meraklı. Robert E. Howard da işin içindeyse izlenir.

    YanıtlaSil