28 Temmuz 2010

The Book of Eli (2010)

Türkçe Adı: Tanrının Kitabı
Tür: Gizem / Gerilim/ Dram
Yönetmen: Albert Hughes, Allen Hughes
Süre: 118 dakika
Oyuncular: Denzel Washington, Gary Oldman, Mila Kunis, Ray Stevenson, Jennifer Beals, Evan Jones, Joe Pingue, Frances de la Tour, Michael Gambon, Tom Waits, Chris Browning, Richard Cetrone, Lateef Crowder, Keith Davis
Dünyanın tümüyle yok olma aşamasına geldiği bir felaketin ardından, sağ kalanlar hayatta kalmak için vahşileşmiş ve insanlıktan çıkmıştır. Su ve yiyecek bulmanın çok zor olduğu bir yerde, hayatın bedeli ağırdır. Gezgin Eli (Denzel Washington), rotasında sürekli batıyı izleyerek bir amacı gerçekleştirme peşindedir. Hayatın bedeli ne olursa olsun, ödemeye de hazır olacaktır.

Kıyamet senaryolarından biri olan The Book of Eli, dünyanın kurtuluşunu İncil’de arıyor. Sık sık İncil’den alıntılar yapılarak, hayattaki birleştirici amaç ve kitabın gücünden bahsediliyor. Anlattıkları üzerinden farklı değerlendirilmeler de yapılabilir. Mesela, yiyecekleri ve içecekleri ziyan ederek, birçoğunu çöpe gönderdiğimiz gibi sorunlardan söz edebiliriz. Misyon hedefi veya ağır temposu nedeniyle sıkıcı olabilir.

Emre Türker

Picture: impawards

4 yorum:

  1. Mad Max gibi lezzetli post apokaliptik bir film izleyeceğini umanları ters köşeye yatırır "book of eli". ayrıca isa da isa demek varken yeni bir dinin yeni bir felsefenin falan peşinden gidilseymiş keşke diyor insan...

    YanıtlaSil
  2. Mad Max de en azından aksiyon fln vardı diye hatırlıyorum. Bu film hiç doğru düzgün 1 şey anlatmayan dinsel propagandayı bile adam gibi yapamayan uyduruk 1 yapım olmuş..

    YanıtlaSil
  3. Evet misyoner bir film ve ağır bir tempo; ancak süprizli son... Yağmurlu bir akşamüstü evde oturup izlenebilir :)

    YanıtlaSil