13 Şubat 2012

PSİKO analist

Yazar: John Katzenbach
Sayfa Sayısı: 491
Kitap Boyutu: 13,5 x 21
Yayınevi: KORİDOR

Psikanalist Dr. Ricky (Frederick) Starks, 53. doğum gününde tehdit dolu bir mektup alır.

“53. doğum günün kutlu olsun doktor. Ölümünün ilk gününe hoş geldin.”

Bu cümlelerle başlayan mektup, doktorun intiharını istemektedir. Üstelik bunun için kendisine 15 günlük süre verilmiştir. Eğer Dr. Ricky söylenileni yapmazsa, mektupta belirtilen 52 kişilik akraba grubundan birileri yavaş yavaş öldürülecektir.

Acaba böyle bir kâbus neden başlamıştı? Bu kâbus ne derece gerçekti?

O günden itibaren Ricky’nin hayatında, yolunda gitmeyen bir şeyler olmaya başlar. Hastaları ve akrabaları kadar, kariyeri ve yatırımları da tehlikededir. Her attığı adım, bir bataklık misali onu karanlığa doğru yavaşça çeker. Ricky bir şeyler yapmalıdır. Fakat gittikçe çıkmaza doğru sürüklendiğinden, tek kurtuluş kapısı ölüm gibi görünmektedir. Hayatının bundan sonraki dilimini bir anda çöpe atmak ve bunların neden başına geldiğini öğrenmeden ölüme teslim olmak, ne derece kabullenilebilir?

PSİKO analist, son yıllarda beni baştan sona etkisi altına alan, bir sonraki aşamada ne olacak diye merakla beklediğim, üç bölümden oluşan harika bir polisiye-gerilim türü. Jean Christophe Grange’in Kızıl Nehirler adlı romanı kadar güzel. 1950 doğumlu Amerika’nın popüler yazarlarından John Katzenbach’ın 12 romanı var. PSİKO analist, Türkçeye çevrilen ilk romanı. Sanırım diğer kitaplarının çevirisi de gecikmeyecektir. Şiddetle tavsiye ederim.

Emre Türker

7 yorum:

  1. wooww... Kitap ilgimi cekti dogrusu. Tam benlik gibi duruyor. Teskkurler paylasim icin...

    YanıtlaSil
  2. Çok güzel bir kitap , okumuştum gerçekten tavsiye edilesi.. Ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
  3. BENDE KİTABI BEGENDİM GÜZEL BİR KİTABA BENZİYOR :))

    YanıtlaSil
  4. En sevdiğim kitaptır, çok da iyi anlatmışsın tebrikler:D Blogunu severek takip ediyorum. Başarılar:D

    YanıtlaSil
  5. ilginç bi kitaba benziyor. Alıp okuyabilirim sanırım.

    YanıtlaSil
  6. Muhteşem bir kitap, mutlaka okunmalı...

    YanıtlaSil
  7. Gerilimi yüksek br roman.Ancak şaşırtması gereken yerlerde tam olarak şaşırttığını söyleyemem.Olayları önceden tahmin edebiliyorsunuz, ikileme düşeceğiniz seçenekler bırakmıyor yazar.Eğer gerilim polisiye tarzı seviyor ve bu tarzda fikir edinmek istiyorsanız iyi bir başlangıç olabilir.John verdon gibi kıvrak anlatıma sahip yazarlardan sonra size biraz daha sığ gelebilir...

    YanıtlaSil