21 Temmuz 2010

Clash of the Titans (2010)

Türkçe Adı: Titanların Savaşı
Tür: Aksiyon / Macera / Fantastik
Yönetmen: Louis Leterrier
Süre: 106 dakika
Oyuncular: Sam Worthington, Liam Neeson, Ralph Fiennes, Jason Flemyng, Gemma Arterton, Alexa Davalos, Tine Stapelfeldt, Mads Mikkelsen, Luke Evans, Izabella Miko, Danny Huston
Mitolojideki hikâyeye göre, dünyaya ilk hükmedenler Titanlar’dı. Çok güçlü Titanların saltanatı, oğulları Zeus (Liam Neeson), Poseidon (Danny Huston) ve Hades (Ralph Fiennes) tarafından sonlandırıldı. Bu iç savaşta Zeus, Hades’ten bir canavar yaratmasını istemiş, o da çok güçlü Kraken’i meydana getirmişti. Fakat Zeus, sonradan kardeşi Hades’i kandırarak, onu Yeraltı Dünyası’na hükümdar olarak gönderdi. Poseidon denizlerin, Zeus ise cennetin kralı olmuştu. Tanrıların ölümsüzlüğünü beslemesi için Zeus, insanlığı yarattı. Fakat zamanla insanlar, Tanrılarına isyan ettiler. Bu sırada her şeyi değiştirebilecek bir çocuk dünyaya geldi, Perseus (Sam Worthington).

Denizde yüzen bir tabut içinde fakir bir balıkçı tarafından bulunan Perseus, kendisini bulanları aile olarak kabul eder. Fakat yine de nerden geldiğini merak etmektedir. Bir gün karaya yaklaştıklarında, insanların Zeus’un heykelini yıkarak tanrılara karşı isyana şahit olurlar. O sırada ortaya çıkan Hades, Perseus’un ailesi dahil bölgede bulunan herkesi yok eder. Sadece Perseus hayatta kalmayı başarır. Savaşı başlatan Argos krallığından askerler, hayatta kalan Perseus’u krallarının önüne çıkarırlar. Ölümden kurtulduğu için onun yarı tanrı olduğunu anlamışlardır. O zamana kadar hiçbir şeyden haberi olmayan Perseus’a, insanlığın kurtarılması için yardım baskısı yaparlar. Çünkü kötü Hades, insanlığın cezalandırılmasında Zeus’tan izin talep etmiş ve almıştır.

Mitolojiden uyarlanan bu hareketli yapım, fantastik severlerin ilgisini çekebileceği kadar, tanrılara isyanı dile getirdiği için bazı kesimlerin tepkisini çekecektir.

Emre Türker

Picture: impawards

4 yorum:

  1. ralph fiennes varsa şöyle bir kulak kabartılır zaten o filme zannımca : )
    seyredeceğim bakalım o zaman

    YanıtlaSil
  2. Beklediğimdan daha sönük bir yapımdı ama genel mânâda başarılı buldum.

    YanıtlaSil
  3. Benim beklentilerimi hiç karşılayamayan bir filmdi :/

    YanıtlaSil
  4. Her zamanki gibi çok bir şey beklemeden izlediğim için olsa gerek bana iyi geldi.

    YanıtlaSil