05 Ocak 2009

O... Çocukları (2008)

Tür: Komedi / Dram
Yönetmen: Murat Saraçoğlu
Süre: 120 dakika
Oyuncular: Demet Akbağ, Özgü Namal, Sarp Apak, Altan Erkekli, İpek Tuzcuoğlu, Sezin Akbaşoğulları, Deniz Özerman
1980 olayları sonrasında Fikret ve Selim yakalanmıştır. Sorgulama sırasında yapılan işkenceden Selim ölür.

Fikret’in eşi Meryem polis tarafından arandığından, eskiden Mehtap (Demet Akbağ) isimli bir hayat kadınının yanına sığınır. Mehtap, artık hayat kadınlığını bırakmış, bu yola düşenlerin çocuklarına bakıp onlara elinden geldiğince sahip çıkan manevi anne rolünü üstlenmiştir. Meryem’in yanında Hazan isimli kızı da vardır. Onları koruyan ve eski bir hayat kadınının oğlu olan Saffet (Sarp Apak), bir gemi ile İtalya’ya kaçması konusunda Meryem’e yardım edecek, fakat gemi hayat şartlarına uygun olmadığından kızı Hazan’ı yanına alamayacaktır.

İtalya’da, kızı Hazan’ı kurtarmak üzere mülteci ofisinden, yarı İtalyan yarı Türk kızı Dona (Özgü Namal) görevlendirilecektir.

Film konu itibariyle güzel işlenmiş. Oyuncular ise işlerini hakkıyla yerine getiriyor. Trajikomik olaylar, hem sizi eğlendiriyor, hem de hüzünlendiriyor. Bunun yanında filmde abartılı işlenen yerler olmasa, daha iyi olabilirdi.

Filmde; hayat kadınlarının dramı, onların çocukların içinde bulunduğu durum, siyasi olaylar ve aşk konu alınıyor. Toplumda aile kavramının önemi, tüm ciddiyetiyle gözler önüne seriliyor. Sıkılmadan izlenebilir.

Emre Türker

2 yorum:

  1. Biz de yapınca yapıyoruz ya :)

    YanıtlaSil
  2. bence son yıllarda çekilmiş en güzel Türk filmi.hem konusu hem işlenişi hem de müzikleriyle fevkalede olmuş. Ama ne yazıkki hakettiği değer verilmedi.

    YanıtlaSil