27 Ocak 2009

My Name Is Earl

Tür: Komedi / Polisiye
Süre: Bölüm başı 22 dakika
Oyuncular: Earl Hickey (Jason Lee), Randy Hickey (Ethan Suplee), Joy Turner (Jaime Pressly), Catalina (Nadine Velazquez), Darnell Turner (Eddie Steeples)
Ömrünün çoğunu kötülük yaparak geçiriyor. Hiçbir baltaya sap olamamış. Çevredekilerin iyi niyetini de kötü emellerine alet etmiş. Herkes ondan nefret ediyor. Toplum için bir pislikten başka bir şey ifade etmiyor. Tabi şimdiye kadar…

İşte karşınızda Earl Hickey (Jason Lee)!

Bir gün, Joy (Jaime Pressly) adında bir kadınla tanışır. Kendisini sarhoş eden bu kadınla aniden Vegas’a gider. Ayıldığında onunla çoktan evlenmiştir. Ayrıca Joy’un hamile olduğunu da sonradan öğrenir.
Earl, bir gün kazı kazandan 100 bin dolar ikramiye kazanır. Fakat o sevinçle yola koştuğunda, kendisine bir araba çarpar. Kazanın ardından piyango biletini kaybetmiş, kendisi de hastaneye kaldırılmışlardır. Kardeşi Randy’i (Ethan Suplee) bileti bulmaya gönderir, fakat sonuç alamaz.
Ayrıca Joy da, kendisini terk edip bar işleten Darnell Turner (Eddie Steeples) yani diğer adıyla yengeç adam ile yaşamaya başlamıştır.
Hastanede bir TV programı seyrederken, karma felsefesiyle tanışır. “ne ekersen onu biçersin”
Oradan çıkar çıkmaz, kardeşi ile bir otele yerleşir. Oteldeki Meksikalı kaçak göçmen hizmetçi Catalina (Nadine Velazquez ) ile kardeşi Randy, çok geçmeden arkadaş olmuşlardır. Earl, onların yanında sesli düşünmeye başlar. “İyilik yaparsan başına iyi şeyler gelir. Kötülük yaparsan dönüp seni bulur.”
Earl için yeni bir dönem başlamıştır. Bugüne kadar yaptığı tüm kötülüklerin listesini çıkarır. Listedeki kişileri bulup, onlara yaptığı kötülükleri itiraf edecek ve bunları telefi etmeye çalışacaktır. Böyle bir düşünceyle sokağa çıktığında bir mucize gerçekleşir ve kaybettiği piyango bileti, uçarak ayağının dibine gelir.

İşte Earl’ün yeni dönem hayat hikâyesi bundan sonra başlıyor. Bu dizede; saf kardeş Randy, seksi hizmetçi Catalina, asabi güzel Joy ve onun Earl’den sonraki eşi insancıl Darnell, dizinin vazgeçilmez elemanlarıdır.

My Name Is Earl, bu güne yapılan en anlamlı komedilerden birisidir. Her bir bölüm ayrı macera, her bir bölüm ayrı bir ders, her bir bölüm ayrı bir komedi dalgasıdır. Bölümlerin her biri çok başarıyla devam ediyor. CNBC-e de belli dönemlerde yayınlanan bu müthiş komedi, kaçırılmaması gerek bir dizidir. Bundan yıllar önce The Cosby Show (Türkiye’deki adıyla Cosby Ailesi), birçok izleyicinin vazgeçilmezlerinden olmuştu. Ayrıca Cosby Ailesi’nin en güzel özelliği, aileye hitap ediyor olmasıydı. Şimdilerde ise, genel olara geyik diye hitap ettiğimiz komedilerle yetinmek durumunda kalıyoruz. Bu anlamda My Name Is Earl, pırlanta değerinde…

Emre Türker

Picture: impawards

4 yorum:

  1. Bu diziyi Samanyolu TV uyarladı. Komedi unsuru yok ama uyarlama çok komik. Onu da tavsiye ederim. Türk televizyonculuğunun içinde bulunduğu zavallılığı çok net anlatıyor.

    YanıtlaSil
  2. Ben de duymuştum. Adı da "Hakkını Helal Et".
    Ne yalan söyliyim, izleme fırsatım olmadı ama merak ediyorum doğrusu.

    YanıtlaSil
  3. Dizinin türü olarak polisiye de yazılmış Çok polisiye, dedektif vari 1 dizi değil bence..
    Yanlış türlenmiş olabilir mi?

    Diğer taraftan gerçekten çok kaliteli oyuncular oynamıyorsa yabancılardan uyarlanan diziler hüsran ile sonuçlanıyor.

    Kimse alınmasın, sonuçta kişisel görüşüm.. Bizim Türkler komedi ve korku çekemiyorlar Son zmnlarda bazı korku denemeleri yapıldı film olarak ama bence yeterince iyi değillerdi..
    Komedi olarak da en güzel örnek Avrupa Yakası gösteriliyor sanırım -ki bence kötü 1 örnek- Avrupa Yakası'nın iyi komedi olduğunu düşünenler tabi ki yabancı komedileri uyarlamakta problem yaşarlar Çok farklı komedi anlayışı söz konusu yabancı dizilerde..

    YanıtlaSil
  4. snobdog... Earl'ün çeşitli sabıkalarından dolayı türünde polisiye de ekleniyor, başka da bir şey yok. Açıkçası, komedi ağırlıklı demek daha doğru.
    Türklerin komedi yapamayışına katılmasam bile, korku konusunda kesinlikle aynı fikirdeyim.

    YanıtlaSil