22 Ocak 2009

A la folie... pas du tout (2002)

Türkçe Adı: Seviyor... Sevmiyor...
Uluslararası Adı: He Loves Me... He Loves Me Not
Tür: Romantik / Gerilim
Yönetmen: Laetitia Colombani
Süre: 95 Dakika
Oyuncular: Audrey Tautou, Samuel Le Bihan, Isabelle Carré, Clément Sibony, Sophie Guillemin, Eric Savin, Michèle Garay, Élodie Navarre, Catherine Cyler, Mathilde Blache, Charles Chevalier, Michael Mourot, Yannick Alnet, Nathalie Krebs, Sophie Vaslot
Dünyada yaygın olarak bilinen adıyla He Loves Me... He Loves Me Not, Türkiye’de Seviyor... Sevmiyor... olarak tanındı.

Angelique (Audrey Tautou), güzel sanatlar dalında başarılı bir öğrencidir. Loic (Samuel Le Bihan) adında kendisinden yaşça büyük bir doktora aşık olur. Fakat sevdiği bu adam evlidir ve karısı Rachel (Isabelle Carre) de hamiledir. Angelique’in sevgisi o kadar büyüktür ki, karşısında hiçbir engel tanımaz. Arkadaşları bu ilişkinin ne kadar yanlış olduğunu anlatmaya çalışsa da, o sürekli hediyeler göndererek içinde ateş gibi büyüyen bu sevgiye olan inancı korumaya devam edecektir.

Aslında film için söylenecek çok şey var. Fakat anlatılacak her olay, verilecek her örnek, izleyicinin filme olan seyir zevkini köreltecektir. Anlamlı bir sonla perdenin kapanacağı ipucu gösterilerek, açıklamayı bitirmek gerekiyor.

A la folie... pas du tout, psikolojik içeriği yüksek, insanı şoke eden harika bir yapımdır. İnsanın görüş açısını fazlasıyla zorluyor. Audrey Tautou, ne kadar mükemmel bir oyuncu olduğunu bir kez daha ispatlıyor. İzledikten sonra çevrenize önerecek, belki de tekrar izlemek isteyeceksiniz.

Emre Türker

picture: impawards

2 yorum:

  1. sonu nasıldı ama...
    söyleyeyim mi :)

    YanıtlaSil
  2. dr kelebek… Sonu süperdi ama anlatmak için şimdi yeri değil dr. :)

    YanıtlaSil